Barbie

Portret van Barbie en Ken

Het was een normale vraag waarmee Barbie (pseudoniem) opende: “Is komend weekend het appartement nog vrij voor twee?”
Ze wilde heel graag met haar man Ken een weekendje weg, naar Den Haag. Ze kende de stad nog van vroeger.
Ik kon haar vraag gelukkig bevestigend beantwoorden.

Daarna werd het spannend: “slaap ik dan op mijn oude kamer?”

Mijn B&B is gevestigd in wat ooit haar ouderlijk huis was!
Hier groeide ze op. Ze ontdekte de wereld vanuit het bovenste kamertje in huis, de huidige slaapkamer van het appartement.

Ik leidde haar rond, niet alleen door het appartement maar ook door mijn woongedeelte zien. Op elke plek kwamen de herinneringen boven en ze schetste op elke plek een bijna tastbaar beeld hoe het huis er een ruime 40 jaar geleden uitzag en hoe ze er leefde met haar ouders en twee zussen.

Op de ochtend van vertrek vertelde ze me dat het vooral de geluiden waren die haar in de stilte van de nacht weer dicht bij haar jeugd brachten: de wind die rond haar kamer speelde, een krakende traptrede, de kreet van een langsscherende meeuw.


Barbie
Barbie

 


Ken
Ken